• Tel.: 0040 21 361 19 55
  • Email: office@neracaroserii.ro
  • English phone: 0040 756 117 550

Ambulanta tip B

Tipuri:
– Ambulanta tip B2 – echipaj medical de urgenta cu asistent medical;
– Ambulanta tip B1, C2 – echipaj medical de urgenta cu medic.

Utilizare: interventii medicale de urgenta, prin echipaje de prim ajutor cu asistent medical sau medic specializati in medicina de urgenta.

Echipaj: specializat medicina de urgenta / paramedic, minim trei persoane.

Principalele categorii de echipamente:
a) Echipament pentru manevrare, imobilizare si transport: targa cu suport, targa imobilizare, saltea si atele vacuum, scaun cu rotile, cearceaf/prelata de transfer, atele cervicale, guler imobilizare coloana cervicala.
De mentionat este faptul ca la ambulanta tip C2 targa principala este amplasabila, prin culisare, in partea stanga, dreapta sau in mijlocul compartimentului medical, in timp ce la ambulantele tip B1 si B2 aceasta este realizata in constructie fixa, in mijloc sau pe una dintre laturile compartimentului.
b) Aparatura pentru resuscitare-respiratie: instalatie fixa si portabila pentru oxigen, aspirator de secretii, echipament pentru intubatie traheala, laringoscop, echipament ventilatie usoara (B1, B2, C2), ventilator automat (C2);
c) Aparatura monitorizare – defibrilare – evaluare – administrare medicamente/solutii: defibrilator, pulsoximetru, tensiometru manual, lampa examinare pupile (B1, B2, C2), injectomat, sistem incalzire perfuzii, sistem administrare perfuzii sub presiune, glucometru, ciocan reflexe (B1, C2), tensiometru automat, capnometru, termometru central (C2);
d) Materiale sanitare: sonde (intubatie, aspiratie), seringi, seturi perfuzie, fesi, pansamente, canule intravenoase, folie izolanta arsuri, container frigorific pentru replantare, valiza interventie rapida (B1, B2, C2), truse interventii speciale (minitrahoeostomie, sondaj urinar, sondaj gastric) (B1, C2);
e) Echipament de protectie: salopeta, manusi, bocanci, casca, ochelari;
f) Echipamente pentru comunicatii si avertizare / semnalizare: statie radio portabila, mobila, interfon, semnale luminoase de avertizare, semnale de avertizare sonora, sistem de adresare publica.

Diferenta de echipare intre ambulanta de tip B1 si cea de tip B2 rezulta din specializarea diferita a echipajelor care opereaza respectivele tipuri de autospeciale.

Trasatura definitorie a ambulantei de tip C fata de cea de tip B, cu toate ca echipajul operant are aceeasi structura de specializare pe ambele tipuri, este obligativitatea echiparii acesteia cu ventilator automat. (Targa deplasabila pentru operare echipaj in jurul pacientului)

Ambulantele de tip B2 (cu asistent) pot avea, de asemenea, in dotare si sisteme de transmisie de date în vederea efectuarii transmisiilor EKG si a altor parametri la centrele de expertiza. – C2 defi manual cu stimulator cardiac extern; B1+B2 defi semiautomat.